Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / SDP pokreće konzultacije u oporbi o opozivu Beroša

SDP pokreće konzultacije u oporbi o opozivu Beroša

SDP namjerava ovoga tjedna među oporbenim strankama pokrenuti razgovore o postupku opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša zbog brojnih problema i propusta u njegovu resoru, a socijaldemokratski čelnik Peđa Grbin poručuje da mu je „obveza reagirati na ovakve svinjarije“.

Grbin je u ponedjeljak izjavio Hini da su razlozi za Berošev opoziv više nego jasni – bolnice su ostale bez lijekova, pa da se ništa drugo nije dogodilo, to bi u svakoj drugoj zemlji značilo da se traži opoziv ministra zdravstva.

Kao da to nije dosta, ministar tvrdi da je pripremio reformu zdravstva i dao je premijeru Plenkoviću, Plenković tvrdi da to nije istina, što znači da jedan od njih dvojice laže. Imamo dug u zdravstvu koji je došao do nevjerojatnih razmjera, a i nered s platformom cijepise.hr“, kaže Grbin.

Razgovarat ćemo s kolegama iz opozicije da se dogovorimo hoćemo li ići s tom inicijativom, kada i koje bismo razloge za opoziv naveli, dodao je.

Procjena da bi i ovaj pokušaj opoziva vladajuća većina najvjerojatnije odbila, pa bi to premijeru bila prilika da se hvali da je oporbi propao tko zna koji pokušaj opoziva, Grbina ne sprječava u pokretanju inicijative.

Ako u zdravstvu vidimo kolaps koji rezultira obustavom isporuke lijekova po bolnicama, ako ministar dodjeljuje poslove ‘ekipici’ za sustav koji ne funkcionira, imam li ja pravo kao zastupnik ne reagirati zato što me strah što će mi premijer reći? Briga me što će Plenković reći, naša je obveza prema ljudima koji su nam dali povjerenje da reagiramo na ovakve svinjarije”, poručio je.

N.H.

foto: novo.hr

Tagovi: ,