auto-moto

Home / auto-moto/Poslovne vijesti / Šef BMW-a odlazi iz tvrtke u travnju iduće godine

Šef BMW-a odlazi iz tvrtke u travnju iduće godine

Njemački proizvođač automobila BMW neočekivano je u petak najavio odlazak s dužnosti izvršnog direktora Haralda Kruegera nakon isteka ugovora u travnju iduće godine.

“Nakon više od 10 godina u izvršnom odboru, od čega više od četiri godine na dužnosti izvršnog direktora grupe BMW, želio bih se posvetiti novim profesionalnim zadaćama”, kazao je Krueger u priopćenju.

Pedesettrogodišnji Krueger po zanimanju je mehanički inženjer a ušao je u izvršni odbor BMW-a 2003. godine kao šef kadrovske službe. Nakon toga bio je direktor brendova Mini i Rolls-Royce.

Dužnost izvršnog direktora preuzeo je u svibnju 2015. a nekoliko mjeseci kasnije kolabirao je tijekom prezentacije na Frankfurtskom automobilskom sajmu, što je potaknulo nagađanja da ima problema sa zdravljem.

Danas je izjavio da aktualna previranja u automobilskom sektoru “zahtijevaju ogromne napore od svakog zaposlenog”. U posljednje je vrijeme često bio na meti kritika zbog strategije prijelaza na električna vozila.

Nadzorni odbor raspravljat će o mogućim Kruegerovim nasljednicima na sastanku 18. srpnja. U nagađanjima najčešće se spominje ime Klausa Froehlicha, člana izvršnog odbora nadležnog za razvoj, i Olivera Zipsea, direktora proizvodnje.

P.T./hina

foto: BMW

Tagovi: ,