Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Šefica Sindikata hrvatskih učitelja dvaput napisala ‘prosjećno’

Šefica Sindikata hrvatskih učitelja dvaput napisala ‘prosjećno’

Šefica Sindikata hrvatskih učitelja, Sanja Šprem, gostovala je u HRT-ovoj emisiji čija je tema bila reforma školstva. Pred ministricom Blaženkom Divjak uzela je kredu i dvaput na ploču napisala ‘prosjećna’

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak tom je prigodomgostovala u HRT-ovoj emisiji ‘Ima li što novo?’. Tema je bila reforma školstva.

Uz nju je u emisiji bila i predsjednica Sindikata hrvatskih učitelja Sanja Šprem.

U jednom trenutku Divjak i Šprem uzele su krede i počele pisati po ploči o plaći hrvatskih učitelja. Sanji Šprem, diplomiranoj učiteljici razredne nastave, dvaput se potkrala ista pogreška. Umjesto ‘prosječna’, na ploču je napisala ‘prosjećna’. 

‘Zaboravila sam naočale’

Sanja Šprem tvrdi da nije nepismena, već da je zaboravila naočale bez kojih, kako je rekla za index.hr, ne vidi ni čitati.

To je bio lapsus. U tom trenu bilo mi je najvažnije da ne pogriješim s plaćama. Fokusirala sam se na brojke i nisam ispravno napisala riječ prosječna. Tome je pridonio i umor, a i naočale su mi ostale doma. Bez njih ne vidim ni čitati. Nisam nepismena, nakon što se kamera odmaknula, prepravila sam tako da sad na ploči piše točno – opravdala se Sanja Šprem za Index.

Neki su već komentirali kako bi svaki učitelj i profesor morao ići na maturu i ukoliko ne položi ostaje bez posla.

novo.hr

foto: scr.hrt