Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Sladoljev: ‘Pokrenut ću projekt besplatnih instrukcija za zagrebačku školsku djecu’

Sladoljev: ‘Pokrenut ću projekt besplatnih instrukcija za zagrebačku školsku djecu’

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Marko Sladovljev najavljuje da će, ako pobijedi na predstojećim lokalnim izborima, pokrenuti projekt besplatnih instrukcija za školsku djecu, a na konferenciji za novinare u ponedjeljak na kojoj je predstavljen Mostov program društvenih djelatnosti naglasio je i da neće ukidati stečena socijalna prava građana.

Most kad osvoji izbore u Zagrebu neće ukidati stečena socijalna prava građanima kao što su, primjerice, besplatni udžbenici ili projekt roditelja odgajatelja, rekao je Sladoljev istaknuvši da ta prava nikome nisu poklonjena, već su ih građani sami platili kroz prirez.

Najavio da će odmah na početku mandat pokrenuti projekt besplatnih instrukcija za svu osnovnoškolsku i i srednjoškolsku djecu i to u prostorima u vlasništvu grada, a koji sada, kao je rekao, koriste samo političari.

Navodi tako primjer gradske četvrti Trešnjevka jug koja “ima 3000 metara četvornih u kojima se sastaju političari, a mi taj prostor kanimo napokon otvoriti građanima, odnosno djeci”.

Umirovljeni profesori i studenti, objašnjava Sladoljev, u tim bi prostorima održavali besplatne instrukcije, a zauzvrat bi ih grad oslobodio plaćanja pokaza ili bi dobili neku drugu beneficiju.”Ti se prostori trebaju otvoriti građanima i djeci i smatramo ovo socijalnom mjerom svima prihvatljivom”, kazao je Sladoljev.

N.H./h

foto: hina

Tagovi: