Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Spomenik domovini gradit će i tvrtka Bandićeva kuma?!

Spomenik domovini gradit će i tvrtka Bandićeva kuma?!

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u listopadu 2015. godine najavio je podizanje spomenika “Oltar domovine”. Godinu dana nakon toga izabran je rad arhitekta Nenada Fabijanića za Spomenik domovini, a lani je raspisan natječaj za izvođača radova.

Kako piše Večernji list, natječaj je siječnju ove godine poništen zbog krive procjene vrijednosti radova. Iz Grada su, naime, ocijenili da bi podizanje moglo koštati 21,5 milijuna kuna (bez PDV-a), no kad su otvorili ponude, odnosno jednu koja je stigla na natječaj, zaključili su da to nije iznos unutar kojeg se može realizirati Fabijanićevo djelo.

Tu jednu ponudu poslala je zajednica ponuditelja tvrtki Tigra i Vodotehnika, iz koje su odredili da posao mogu odraditi za šest milijuna kuna više od procijenjenog. Sada su istim tvrtkama, koje su se opet jedine javile na ponovljeni natječaj, dodijelili i ugovor. No ovaj put procjena Grada bila je da će radovi stajati 30 milijuna kuna, a Tigra i Vodotehnika dala je ponudu da će ih odraditi za 34,7 milijuna.

Vodotehnika je, inače, gradila tzv. “Bandićeve” fontane, a Tigra je, pak, poznata po brojnim poslovima koje je radila za Grad Zagreb, ali i po tome da je njen vlasnik Milan Penava kumstvom povezan s gradonačelnikom.

Nesužbeno se doznaje kako bi radovi mogli početi na jesen.

novo.hr

foto: novo.hr