Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /TRAGEDIJA NA BOŽIĆ!/ Srušio se ruski vojni avion s 92 osobe, poginuli članovi zbora Crvene armije!

/TRAGEDIJA NA BOŽIĆ!/ Srušio se ruski vojni avion s 92 osobe, poginuli članovi zbora Crvene armije!

Zrakoplov ruskog ministarstva obrane TU-154 s 92 putnika i članova posade srušio se u nedjelju u Crno more na putu prema Siriji, a u nesreći najvjerojatnije nema preživjelih, objavile su ruske novinske agencije.

Spasilačke ekipe pronašle su mjesto gdje se avion srušio u Crnom moru blizu obale kod Sočija, prenosi Interfax.

Druge ruske novinske agencije objavile su ranije da je vojni zrakoplov nestao s radara ubrzo nakon polijetanja iz Sočija, poznatog crnomorskog turističkog odredišta.

Ministarstvo je objavilo da je zrakoplov poletio iz Adlera, južno od Sočija, te da se nalazio na rutinskom letu prema ruskoj vojnoj bazi Hmejmim nedaleko od Latakije u Siriji.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da su u avionu bile 92 osobe, 84 putnika i osam članova posade.

Među putnicima je bilo vojno osoblje, devet novinara, te članovi službenog vojnog zbora Alexandrov Ensemble, koji su povodom proslave Nove godine trebali nastupiti za ruske vojnike koji se nalaze u Siriji.

“Bez komentara, pričekajte službenu objavu”, odgovorio je za CNN glasnogovornik ruskog ministarstva obrane na pitanje o padu aviona.

Agencija Tass je izvijestila da su, prema podacima Ministarstva obrane “u potrazi za avionom sudjelovale sve zrakoplovne jedinice za potragu i spašavanje južnog Zbornog područja iz Krasnodara i susjednih regija”.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je obaviješten da je Tu-154 nestao s radara nakon polijetanja iz Sočiju, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

“Predsjednik je obaviješten da je avion nestao s radara”, rekao je Peskov. “Putin dobiva informacije od hitnih službi koje nastavljaju rad na terenu”, rekao je.

Otvorena istraga

Istražni odbor Rusije odmah je otvorio kaznanu istragu o tragediji, a glasnogovornica tog tijela Svetlana Petrenko kaže također da nema informacija o broju poginulih ili preživjelih, piše net.hr.

Ona je navela da je kaznena istraga otvorena zbog “kršenja pravila letačke sigurnosti ili priprema za njih”. Navedeno je da su istražitelji zaplijenili dokumente i ispituju osobe koje su pripremale avion za let.

novo.hr/hina

foto: wikipedia