novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Startup tvrtka hrvatskog osnivača “PlanRadar” bi uskoro mogla vrijediti milijardu dolara

Startup tvrtka hrvatskog osnivača “PlanRadar” bi uskoro mogla vrijediti milijardu dolara

Startup tvrtka PlanRadar ove godine dodatno učvršćuje tržišnu poziciju stručnjaka za digitalnu dokumentaciju i komunikacije u građevinskoj industriji i upravljanja nekretninama te bi prema analitičarima uskoro mogla postati “jednorog” s potencijalom vrijednosti od milijardu američkih dolara, izvijestili su iz te tvrtke.

Iz tvrtke PlanRadar, koja ima sjedište u Beču i čiji je jedan od osnivača iz Hrvatske, u ponedjeljak nisu komentirali kada bi točno mogli postati “jednorog”,  ali ističu da su godinu dana nakon završenog kruga financiranja s više od 30 milijuna eura (od ožujka 2020.) zabilježili “snažan rast broja korisnika, uspješan početak poslovanja na novim tržištima i visoki rast prometa unatoč pandemiji covida-19”.

Ulagači su bili i dva međunarodno poznata strateška investitora, Insight Partners i e.ventures, a cilj je strateško širenje i jačanje poslovanja u idućim godinama.

Zbog velikog rasta ih je, kako dodaju, jedna od vodećih globalnih analitičkih tvrtki za startupove Tracxn nedavno ocijenila “soonicorn“, ili tvrtkom koja bi uskoro mogla postati “jednorog”, čemu u prilog ide i kako ističu “zapanjujući uspjeh PlanRadara na tržištu” sa mjesečnim stopama rasta od 5 do 8 posto u posljednjih godinu dana.

Očekuju i da će broj kupaca u prvom tromjesečju 2021. premašiti 100 tisuća, pokrenuli su poslove i na tržištima Rusije, Poljske, Francuske, Španjolske i Italije, a planiraju i nove međunarodne ciljeve, jer kupci sve više PlanRadarova softverska rješenja vide kao “nužnu platformu za uspješno upravljanje projektima uz svoje postojeće sustave i dobivanje točnih podataka s gradilišta ili o nekretnini u stvarnom vremenu“, kažu iz PlanRadara.

P.T.

foto: Planradar