Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/tehnologija / Suosnivači Instagrama najavili odlazak iz kompanije

Suosnivači Instagrama najavili odlazak iz kompanije

Suosnivači društvene mreže Instagram Kevin Systrom i Mike Krieger najavili su odlazak iz kompanije koji se vremenski poklopio s velikom krizom u vlasniku Facebooku.

“Spremni smo za naše novo poglavlje”, kazao je Systrom, ujedno izvršni direktor Instagrama, u priopćenju objavljenom u ponedjeljak navečer.

Dvojac je kreirao popularnu aplikaciju za dijeljenje fotografija 2010. godine a u međuvremenu su otvorili 1.000 ureda širom svijeta.

“Izgradnja novih stvari zahtijeva da se odmaknemo, dokučimo što nas inspirira i uskladimo to s onime što svijet treba; to je naš plan”, kazao je Systrom.

Godine 2012. Facebook je kupio Instagram za milijardu dolara.

U lipnju Instagram je objavio da je broj njegovih korisnika premašio milijardu. Time su postali četvrta Facebookova platforma koja je prekoračila tu granicu. Ujedno su uveli novu funkciju objave duljih video-zapisa kako bi privukli ‘autore’ poput onih na Youtubeu.

Systromov i Kriegerov odlazak vremenski se poklopio s velikom krizom u Facebooku koji se našao na udaru kritike zbog nedovoljno striktnog čuvanja objavljenih korisničkih informacija.

K.A./hina

foto: Instagram