novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / Talijanska tvrtka Garbellotta uložila 1,5 milijuna eura u proizvodnju bačava u Kutini

Talijanska tvrtka Garbellotta uložila 1,5 milijuna eura u proizvodnju bačava u Kutini

Tvrtka Klik Par u srijedu je u kutinskoj poslovnoj zoni otvorila tvornicu za proizvodnju hrastovih bačava za vinarsku industriju, a početna vrijednost te investicije talijanske tvrtke Garbellotta je 1,5 milijuna eura.

“Početna vrijednost naše investicije u Kutini ove godine iznosi 1,5 milijuna eura. Istu vrijednost ulaganja jamčimo u idućoj i u 2020. godini. Tako ćemo kao lider u ovom području osigurati stalni rast proizvodnje pa ćemo ubrzo broj radnika sa sadašnjih 11 udvostručiti”, rekao je na svečanom otvorenju tvornice direktor tvrtke Piero Garbellotto.

Dodao je da bi time tvrtka Klik Par postala njihovo sjedište za istočnu Europu.

Tvrtka Klik Par d.o.o. osnovana je 2000. godine, a sada pokreće proizvodnju hrastovih bačava, što je rezultat investicije talijanske tvrtke Garbellotta iz Conegliana, koja već 243 godine proizvodi bačve za vinske podrume diljem svijeta.

Braća Garbellotto, koji danas vode tvrtku Garbellotto, tom investicijom nastavljaju suradnju s Hrvatskom koju je počeo njihov otac 1950. godine.

Naime, talijanska tvrtka jedan je od najuglednijih europskih proizvođača barrique bačava, a još od 1950. godine za bačve se upotrebljava drvo slavonskog hrasta.

Bačve tvrtke Garbellotta u vinskim su podrumima diljem svijeta, a danas je na otvorenju tvornice istaknuto kako hrvatski vinari po bačve više neće morati u Italiju, nego će ih nabavljati iz tvornice u Kutini. Ponuda tvornice Klik Par obuhvaća barrique bačve koje se po želji vinara mogu paliti u nekoliko jačina.

Garbellotto je podsjetio kako su već ostvarili dobru suradnju s predstavnicima Hrvatskih šuma, Hrvatskim drvnim klasterom, gradskom upravom u Kutini i drugima.

T.R./hina

foto: Garbellotto