gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Talijanski proizvođač slatkiša Ferrero privremeno prekinuo proizvodnju Nutelle

Talijanski proizvođač slatkiša Ferrero privremeno prekinuo proizvodnju Nutelle

Talijanski proizvođač slatkiša Ferrero privremeno je prekinuo proizvodnju u najvećoj tvornici za proizvodnju namaza Nutella zbog problema oko kvalitete.

U ovoj tvornici u Normandiji proizvodi se trećina svih staklenki Nutelle namijenjenih globalnom tržištu, objavljeno je na stranici kompanije.

Mi smo u utorak nakon čitanja rezultata kontrole kvalitete u tvornici primijetili defekt kvalitete na jednom od polugotovih proizvoda koji se koristi u proizvodnji Nutelle i ‘Kinder buena”, priopćila je kompanija Ferrero, javlja Euronews

U priopćenju se dodaje da se radi o privremenoj suspenziji zbog opreza kako bi nadležni proveli odgovarajuće istrage.

“Za sada možemo reći da nijedan naš proizvod koji je sada na tržištu nije pogođen ovom situacijom i isporuka našim potrošačima nastavlja se bez problema”, navodi se u priopćenju.

Namaz Nutella od čokolade i lješnjaka vrlo je popularan u Francuskoj, pa su veliki popusti ovih proizvoda prošle godine, kako se pisalo, doveli i do tučnjave u trgovinama.

Kompanija Ferrero, koja proizvodi praline Ferrero rocher i Kinder jaja, priopćila je da je u  razdoblju od kolovoza 2017. do 30. kolovoza 2018. godine prihod od prodaje bila 10,7 milijardi eura.

novo.hr

foto: novo.hr