Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Ferrari nakon rekordnog kvartala očekuje i rekordnu 2016.

Ferrari nakon rekordnog kvartala očekuje i rekordnu 2016.

ZAGREB, 3. svibnja 2016. (novo.hr/Hina) – Iz Ferrarija su u utorak poručili kako su na putu rekordnih poslovnih rezultata u 2016. nakon što je taj poznati proizvođač luksuznih automobila u prva tri mjeseca ove godine zabilježio snažan rast prodaje i zarade.

Taj je talijanski proizvođač sportskih automobila u prvom kvartalu ove godine prodao 1882 automobila, 15 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, stoji u poslovnom izvješću tvrtke, objavljenom u utorak.

Dobit tvrtke porasla je, pak, 19 posto, na 78 milijuna eura, dok se prodaja u Europi, Kini i na Bliskom istoku povećala po dvoznamenkastim stopama. Isporuka vozila povećala se za 24 posto u Europi, Ferrarijevom najjačem tržištu, na  950 automobila, ali samo dva posto na američkom tržištu.

U priopćenju je Ferrari istaknuo kako je prvi ovogodišnji kvartal najjači dosad te da  je tvrtka na putu još jedne rekordne godine.

S druge strane, jučer je cijena dionice tvrtke pala oko 3 posto. Dionicama Ferrarija na Wall Streetu se trguje od lanjskog listopada, a cijena im je oštro pala uslijed zabrinutosti oko budućnosti tvrtki manjeg obujma, a kapitalno intenzivnije proizvodnje .

Međutim, cijena dionice Ferrarija posljednjih se tjedana oporavila, premda je i dalje niža u odnosu na onu po kojoj je dionica debitirala na Wall Streetu u listopadu.

Ferrari je ove godine potpisao predugovor za gradnju novog tematskog parka u Kini, na lokaciji koja se tek treba odabrati. Već egzistira tematski park u Abu Dhabiju, i postoji plan za  otvararanje  još jednog u Barceloni.

Tvrtkina strategija je isto tako vratiti ekipu Ferrarija u utrkama Formule 1 na pobjedničku stazu.