Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / U tijeku uhićenja graničnih i prometnih policajaca!

U tijeku uhićenja graničnih i prometnih policajaca!

Index doznaje da je u tijeku je opsežna policijska akcija koja se provodi nad – graničnim i prometnim policajcima, i to na razini policijskih uprava Koprivničko križevačke i Krapinsko zagorske.

Policajci svoje kolege terete za počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja.

Policajci koji su predmet obrade tijekom jutra i prijepodneva prepraćeni su a obavijesne razgovore koji se provode u prostorijama spomenutih policijskih uprava, a do zaključenja teksta nismo uspjeli dobiti informaciju o tome koji će broj njih biti i zadržan u pritvoru.

Uzeo mito i omogućio šverc tona duhana?

Kako doznaje Index, jednog od privedenih policajaca sumnjiči je da je, kao granični policajac na Graničnom prijelazu Macelj, omogućio uigranoj ekipi švercera nesmetani prijevoz na desetke tona duhana. Za to progledavanje kroz prste carinski je policajac primio, doznajemo, priličnu financijsku nadoknadu. No, po svemu sudeći, doznajemo iz izvora bliskih istrazi, nije jedini koji je, radeći na spomenutom graničnom prijelazu, na isti način zloupotrijebio položaj.

Još uvijek nije poznato za što se točno tereti njegove kolege iz prometne policije, no te bi informacije trebale biti poznate tijekom dana. Naime, obavijesni razgovori još uvijek su u tijeku.