Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Tomislav Debeljak uveo u DIV grupi demografske mjere

Tomislav Debeljak uveo u DIV grupi demografske mjere

Tomislav Debeljak odlučio je u tvrtkama u vlasništvu DIV grupe uvesti interne demografske mjere, držeći da bi i poslodavci trebali dati pridonijeti poboljšavanju ukupne demografske slike u Hrvatskoj.

Tako je jučer na oglasnoj ploči Brodosplita izvješen nalog za provođenje demografskih mjera koje potpisuje Tomislav Debeljak, a riječ je o konkretnim materijalnim pravima. Tako će svakom radniku DIV grupe za rođenje djeteta tvrtka isplatiti 5000 kuna bruto, a ako oba roditelja rade u DIV-u – 10.000, piše tvrtkin portal Škveranka.

Najavljuje se i da će zaposlenice koje zatrudne, a rade na određeno vrijeme, biti zaposlene za stalno. Sponzorirat će djecu koja postižu iznimne rezultate. Zaposlenicima koji imaju troje i više malodobne djece, davat će poseban mjesečni doplatak od 200 kn za treće i svako iduće dijete. Tijekom 18 godina to iznosi oko 40.000 kn po svakom roditelju, tj. 80.000 kn ako su oba roditelja zaposlena u DIV grupi. Ako dijete redovito studira, dobna granica se za tu mjeru pomiče do kraja redovitog studiranja.

– Kad se naši najbolji radnici isele, mogu biti zamijenjeni samo stranim radnicima, manje sposobnima od naših, i smatramo to dugoročnom investicijom u bolju i sigurniju budućnost – ističe Debeljak. Upravo je zato jedna od mjera poticanje povratka hrvatskih radnika iz inozemstva, koje će, uz uvjet da ostanu pet godina u DIV grupi, tvrtka nagraditi sa 7500 kuna. Spremni su s Vladom i drugim institucijama pokrenuti inicijativu za realizaciju povoljne gradnje stanova za zaposlenike te sudjelovati u dijelu troškova dualnog obrazovanja za strukovna zanimanja iz njihova poslovanja. Tijekom 2019. obnovit će i urediti vrtić u krugu Brodosplita za djecu zaposlenika te po potrebama i na ostalim lokacijama DIV grupe.

novo.hr

foto: arhiva.nh