gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Tri zlatne medalje varaždinskome bučinom ulju na Monde Selectionu

Tri zlatne medalje varaždinskome bučinom ulju na Monde Selectionu

Varaždinsko bučino ulje osvojilo je u Bruxellesu na 60. svjetskom natjecanju u kvaliteti prehrambenih proizvoda Monde Selectionu tri zlatne medalje za kvalitetu, istaknuto je u utorak na konferenciji za novinare u atriju Županijske palače. 

Zlatne medalje na tom uglednom svjetskom natjecanju ove su godine osvojila tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG) – Kolenko iz Nedeljanca, Kurtek iz Šemovca i Vidaček iz Seljanca.

To je još jedan dokaz kvalitete varaždinskoga bučinog ulja, prvog takvog ulja zaštićenog u Hrvatskoj, istaknuto je na konferenciji za novinare, uz podsjećanje da su lani na tom natjecanju dva varaždinska bučina ulja (Andreje Petrović iz Varaždina i Matije Patrčević iz Nove Vesi Petrijanečke) dobila zlatne medalje za kvalitetu. 

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Varaždinske županije Dragutin Vincek objasnio je kako je na Monde Selectionu 2021. svih 3100 proizvoda bilo podvrgnuto strogoj analizi, testiranju i kušanju te da su zato tri zlatne medalje izniman uspjeh i definitivna potvrda svjetske vrijednosti varaždinskoga bučinog ulja. 

K.N./H

foto: Var.žup.