Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Trump iznenadio odabirom svjetskog čelnika s kojim će se prvo susresti

Trump iznenadio odabirom svjetskog čelnika s kojim će se prvo susresti

Iako su možda neki očekivali nekog drugog svjetskog čelnika, japanski premijer Shinzo Abe bit će prvi svjetski vođa koji će se susresti s Donaldom Trumpom u novoj ulozi izabranog predsjednika SAD-a.

Dodatno čuđenje zbog susreta Trumpa i Abea jest činjenica da je tijekom kampanje Trump šokirao Japan i Južnu Koreju izjavama da će povući vojsku s njihovih obala. No, očito se opet pokazuje da se u kampanji govori jedno a poslije izbora se radi drugo.

Japanski premijer Abe je jako zadovoljan što će se sastati s Trumpom, kazao je njegov savjetnik Tomohiko Taniguchi. Shinzo Abe je kazao kako želi graditi povjerenje s Trumpom, a ovo je pravi korak prema tome cilju.

“Surađivat ćemo s Trumpom kroz sljedeće četiri godine. Ovaj summit će biti odlična prilika da se njih dvojica dobro upoznaju i dogovore daljnje suradnje”, kazao je za CCN.

Abe će se s Trumpom susresti na putu za summit u Peruu, a uslijed sve veće zabrinutosti oko odnosa između Japana i SAD-a. Bilo kako bilo, pozitivna je stvar što Trump smiruje odnose i poziva na suradnju sa Japanom, ali i drugim zemljama.

novo.hr

foto: politicususa.com