Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / Turistička zajednica Kvarnera osvojila dvije nagrade na svjetskom SKAL kongresu

Turistička zajednica Kvarnera osvojila dvije nagrade na svjetskom SKAL kongresu

Kvarnerskim turističkim djelatnicima dodijeljene su dvije nagrade na 80. svjetskom SKÅL kongresu u Miamiju, gdje je predstavljena turistička ponuda te potvrđeno da će se sljedeći SKÅL kongres u listopadu 2020. održati upravo na Kvarneru, priopćeno je u subotu iz Turističke zajednice Kvarnera.

SKÅL International je organizacija turističkih menadžera, koja ima oko 15.000 članova okupljenih u više od 500 klubova diljem svijeta.

Turistička zajednica Kvarnera osvojila je treće mjesto na međunarodnom SKÅL natječaju za održivi turizam, za europski Projekt očuvanja pomorske i ribarske baštine ne Kvarneru, (Mala barka 2) dok je predsjednici Skal kluba Kvarner Ireni Peršić Živadinov dodijeljeno priznanje za doprinos razvoju međunarodnih odnosa u turizmu te njegovanje odnosa i povezivanje članica svjetskog SKAL udruženja.

81. svjetski SKAL kongres održat će se u Rijeci i Opatiji od 15. do 21. listopada 2020., kada će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture, pa je izaslanstvo Kvarnera predstavilo program kongresa koji će nositi naslov “SKÅL kongres u Europskoj prijestolnici kulture”.

Na skupu se očekuje oko tisuću sudionika, među kojima vlasnici velikih turističkih agencija i touroperatori. Na ovogodišnjem kongresu potpisan je i partnerski sporazum o suradnji SKÅL Kluba Kvarner sa SKÅL Club-om Northern New Jersey iz SAD-a. Cilj je jačanje suradnje dvaju klubova, razvijanje poslovnih odnosa, pokretanje projekata od općeg i turističkog interesa.

N.H.

foto: novo.hr

Tagovi: