Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/zdravlje i ljepota / Tvrtka Bernarda osvojila zlatnu medalju za specijalni medicinski madrac na sajmu inovacija u Americi

Tvrtka Bernarda osvojila zlatnu medalju za specijalni medicinski madrac na sajmu inovacija u Americi

Specijalni medicinski madrac Antiflux AG tvrtke Bernarda d.o.o., najnovija je inovacija ove tvrtke koja je uz zlatnu medalju iz Ženeve osvojila i novo zlato na sajmu inovacija „Silicon Valley International Invention Festival“ (SVIIF).

Sajam inovacija održan je u Santa Clara Convention centru u
srcu Američke Silicijske doline. Ovo je već druga zlatna medalja za Bernardu s ovog prestižnog sajma. Prošle godine ovu nagradu osvojio je Bernardin inovativni medicinski krevet Lift&GO.

Antiflux Ag madrac namijenjen je između ostalog ljudima koji boluju od GERB bolesti, odnosno, gastroezofagealne refluksne bolesti. GERB je stanje koje nastaje kada se zbog oslabljenog mišića između želuca i jednjaka, želučani sadržaj vraća u jednjak (reflux).

Nagrađeni medicinski madrac iz Bernarde

Posljedice ovog stanja su žgaravica, povraćanje i bolno gutanje, ali refluks može imati utjecaj i na okolne organe, kao što su pluća, glasnice i ždrijelo. Uz manje ili veće komplikacije može uzrokovati kronični kašalj, laringofaringealni refluks, astmu, aritmije i nekardijalnu bol,
šećernu bolest, eroziju zubi, sindrom nadraženog crijeva, poremećaj sna, anksioznost pa sve do nastanka karcinoma jednjaka. GERB je kronična bolest koja ometa kvalitetu svakodnevnog života pa tako i sna bolesnika.

Medicinski madrac Antiflux Ag projektiran je s kosom dodirnom površinom. Gornja strana madraca viša je od donje strane madraca. Linearna kosina od gornje do donje strane osigurava pravilan položaj kralježnice tijekom spavanja, a s druge strane dovoljna je razlika
da gravitacija spriječi istjecanje sadržaja želuca u jednjak.

Na Festivalu je prikazano dvjestotinjak inovacija iz 29 zemalja među kojima su vrlo zapaženo prošli hrvatski inovatori.

Naime, osim Bernardinog specijalnog medicinskog madraca Antiflux AG, hrvatskim predstavnicima dodijeljene su još tri zlatne, jedna srebrna i dvije brončane medalje. Ovakav rezultat ne treba posebno čuditi s obzirom da su hrvatski inovatori izazvali pozornost zainteresirane domaće i strane poslovne zajednice, jer su svojim rješenjima ciljali globalne probleme poput liječenja zdravstvenih tegoba, zaštite okoliša, upravljanje otpadom ili ublažavanje posljedica klimatskih promjena.

novo.hr

foto: Bernarda