Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Twitter ukida još 300 radnih mjesta

Twitter ukida još 300 radnih mjesta

Društvena mreža Twitter mogla bi ukinuti 300 radnih mjesta ili 8 posto ukupno zaposlenih, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na ljude upoznate sa slučajem.

Glasnogovornica tvrtke odbila je komentirati te informacije. I prošle je godine Twitter najavio da planira otpustiti do 336 radnika ili oko 8 posto svoje radne snage, samo tjedan dana nakon što je Jack Dorsey, njegovi suosnivač, s pozicije privremenog izvršnog direktora prešao na mjesto stalnog izvršnog direktora.

Twitter je u rujnu angažirao banke da pripreme njegovo preuzimanje. No, u međuvremenu je Salesforce.com, tvrtka za koju se vjerovalo da je zainteresirana za preuzimanje te društvene mreže, objavila da neće dati ponudu, pa je pred Twiterom neizvjesna budućnost.

Uz tržišnu kapitalizaciju od otprilike 12,76 milijarde dolara i gubitke od otprilike 400 milijuna dolara godišnje, Twitter je vjerojatno preskup za potencijalne kupce. Tvrtka je u rujnu najavila da će otpustiti dio radnika i inženjerski rad u jednom od svojih razvojnih centara u indijskom  tehnološkom središtu Bengaluru.

D.B./h

Tagovi: