Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / U Banskim dvorima održava se sastanak koalicijskih partnera

U Banskim dvorima održava se sastanak koalicijskih partnera

U Banskim dvorima u tijeku je sastanak koalicijskih partnera.

Ključne teme su borba protiv koronavirusa i gospodarske posljedice pandemije koje Vlada želi ublažiti paketima mjera.

– Razgovarat ćemo s koalicijskim partnerima o paketu mjera. Organizirat ćemo sastanak i s partnerima u GSV-u. Dok ne bude sve gotovo, suzdržavat ću se od bilo kakvih detalja. Bitno je da se izađe s paketom mjera te da zaživi u još punijem obujmu. To nije krajnji set mjera. Morat ćemo neke stvari pojačavati, odnosno o razvoju situacije. Ne znamo ključnu varijablu, do kada će sve to trajati, ističe ministar financija Zdravko Marić.

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio jekako je neupitan otpis davanja onim gospodarskim subjektima kojima je zabranjen rad zbog pandemije koronavirusa, ali da još treba vidjeti kojim mjerama osigurati likvidnost onima koji rade s 10, 20 ili 30 posto radnih kapaciteta.

– Otpis davanja je neupitan onima kojima je zabranjen rad, ako ti je zabranjen rad ne možeš stvoriti ni minus. To je neupitno i mislim da će u tom smjeru ići mjere”, rekao je Vrdoljak.

Svaka zemlja treba pronaći svoj model kako izaći iz krize – ključne su makroekonomske mjere

– Mislim da specifičnost svakog gospodarstva i struktura BDP-a govori da ne moraju biti ujednačene mjere i da svaka zemlja mora pronaći model kako na što bolji način izaći iz nje. Ključno je koje će biti makroekonomske i financijske mjere nakon izlaska iz krize. Investicije u industriju su Hrvatska budućnost, kazao je Vrdoljak.

novo.hr

foto: scr.hrt