Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / U Hrvatskoj moguće nevrijeme: DHMZ izdao upozorenja, ponegdje izgledna tuča

U Hrvatskoj moguće nevrijeme: DHMZ izdao upozorenja, ponegdje izgledna tuča

Nastavlja se promjenjivo razdoblje s povremenom mjestimičnom kišom koja ponegdje može biti i obilna. U nekim područjima će biti i grmljavine. Bit će znatno svježije nego prošlih dana, pogotovo na kopnu

Još nema kraja razdoblju promjenjivog vremena, u većini krajeva s povremenom kišom. Pritom će ponegdje biti i izraženijih pljuskova s grmljavinom, pa i nevremena s tučom.

No više nam neće biti vruće i sparno kao prošlih dana, a ni noći i jutra neće biti tople kao prošle dvije, u mnogim mjestima kopnene Hrvatske kao nikad tako rano u godini. Štoviše, najviša poslijepodnevna temperatura zraka u srijedu i četvrtak u dijelu kopnene Hrvatske bit će oko donedavne najniže noćne i jutarnje, mjestimice čak i niža.

U utorak u Slavoniji, Baranji i Srijemu promjenjivo i svježije nego u ponedjeljak, osobito u noći i prijepodne uz povremenu kišu, ponegdje i grmljavinu, a poslijepodne više sunčanog vremena. Uz većinom slab sjeverni vjetar najniža temperatura bit će od 16 do 19 °C, a najviša oko 24 °C.

U središnjoj Hrvatskoj još manje toplo, poslijepodne samo oko 22 °C. Osjećaj svježine pojačavat će slab do umjeren sjeveroistočnjak te povremena kiša, gdjekad praćena i grmljavinom, posebice u prvom dijelu dana, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Novo.hr

foto: fah

Tagovi: