gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / U Livadama otvoreni Dani Zigante tartufa

U Livadama otvoreni Dani Zigante tartufa

Naribavši istarski bijeli tartuf na domaću tjesteninu, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede i izaslanica premijera Marija Vučković te Guinnessov rekorder poznat po pronalasku najvećeg tartufa na svijetu Giancarlo Zigante u u Livadama su otvorili Dane Zigante tartufa.

Taj najduži sajam tartufa na svijetu punih će deset vikenda privlačiti ljubitelje tartufa i turiste sa svih kontinenata.

Pod natkrivenim sajamskim prostorom od tisuću četvornih metara površine – u šatoru i izložbenim prostorima ispred šatora – ove se godine okupilo više od pedeset tartufara, vinara, maslinara, proizvođača pršuta, sira i meda te ostalih autohtonih istarskih proizvoda. Svake godine na sajam dolazi sve više posjetitelja, a ove ih se godine očekuje više od 35.000.

Ljubiteljima tartufa, te najskuplje podzemne gljive na svijetu, bit će ponuđeni brojni sadržaji od gastro kutka, kulinarskih radionica i raznih degustacija do vožnje vlakićem u Motovunsku šumu, najpoznatije stanište tartufa gdje će biti upriličeno pokazno traženje tartufa.

novo.hr

foto: scr.hrt