Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / U Međimurju pijani dvojac iz automobila pucao u zrak iz plinskog pištolja

U Međimurju pijani dvojac iz automobila pucao u zrak iz plinskog pištolja

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je jučer u večernjim satima dojave o pucanju iz vatrenog oružja u Mačkovcu i Žiškovcu. Na mjesto događaja upućene su sve raspoložive ophodnje.

Nekoliko minuta kasnije u Krištanovcu pronalaze srebrni BMW čakovečkih registarskih oznaka u kojem bi se nalazile osobe za koje se sumnja da su pucale. Nakon upućenih svjetlosnih i zvučnih signala vozač BMW-a nije zaustavio vozilo, već je nastavio vožnju, javlja vecernji.hr. Nakon nekog vremena ipak se zaustavio, a policija je započela s provjerom identiteta. Kako su se trojica muškaraca u dobi od 22, 26 i 33 godine oglušila na izdana upozorenja i naredbe policijskih službenika, uz uporabu “sredstava prisile” uhićeni su i privedeni u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje.

Utvrđeno je da su oko 21 sati u Mačkovcu i Žiškovcu iz BMW-a pod utjecajem alkohola 33-godišnjak (1,87 promila) i 26-godišnjak (2,14 promila) pucali u zrak iz plinskog pištolja. Plinski pištolj je pronađen i oduzet 33-godišnjaku. Tijekom istraživanja utvrđeno je i da je pijani dvojac počinio više prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o sigurnosti prometa na cestama, pa će tijekom današnjeg dana uz optužni prijedlog biti odvedeni dežurnom prekršajnom sucu Općinskog suda u Čakovcu.

novo.hr

foto: novo.hr