novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / U novi logistički centar Hrvatske pošte u Kukuljanovu ulaže se 60 milijuna kuna

U novi logistički centar Hrvatske pošte u Kukuljanovu ulaže se 60 milijuna kuna

Temeljni kamen za izgradnju novog logističkog centra Hrvatske pošte u koji se ulaže 60 milijuna kuna, položen je u petak u Kukuljanovu na području grada Bakra.

Novi poslovni objekt Hrvatske pošte financira se poslovnim kreditom, a nalazit će se na parceli od 10 tisuća četvornih metara. Objekt će biti ukupne površine 5000 četvornih metara, a u njemu će raditi oko 350 ljudi. Izvođač radova je Kamgrad, a rok za završetak radova je 18 mjeseci.

U Kukuljanovu će se obavljati aktivnosti distribucije, paketska dostava, dio poslova poštara, kompletna administracija i drugi poslovi.

Predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo rekao je da će ulaganje u Kukuljanovu uvelike pomoći da se poslovi obavljaju kvalitetnije.

Iz Rijeke ćemo se s pet lokacija preseliti u Kukuljanovo što znači da ćemo biti logistički puno produktivniji, kazao je i naveo da će poslovne prostore u Rijeci staviti ili u gospodarsku namjenu ili će ih prodati, a da se postojeći poštanski uredi u Rijeci neće zatvarati.

“U prošle tri godine smo proširili logistički prostor u Osijeku, sagradili novi logistički centar u Zadru, proširili kapacitete u Bjelovaru i završili ulaganje u Velikoj Gorici, a ovo je završna točka ulaganja infrastrukturu Hrvatske pošte koja će nam pomoći da logistički i dalje rastemo i razvijamo se”, rekao je Čulo.

Odgovarajući na pitanja, Čulo je rekao da je konkurencija dobrodošla te da, kada je riječ o paketnom poslovanju, HP raste brže nego tržište i da su gospodarstvo i građani prepoznali razvoj i nove projekte.

Na pitanje o problemima u dostavi pošte, ostavljanju obavijesti u sandučićima bez da se pošiljka pokuša dostaviti, odgovorio je da ne može reći da problema nema, ali da je kvaliteta na zavidnoj razini te da su značajno iznad standarda, koji mogu biti još bolji i kvalitetniji.

Naglasio je da HP dnevno u prosjeku uruči više od milijun i pol pošiljaka.

Gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić rekao je da se u Industrijskoj zoni u Kukuljanovu gradi još 14 poslovnih hala te da se broj zaposlenih u cijeloj zoni približava cilju – više od tisuću.

N.H.

foto: posta.hr

Tagovi: