Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / U petrinjskom Komunalcu pronađeno tajno skladište puno doniranog građevinskog materijala

U petrinjskom Komunalcu pronađeno tajno skladište puno doniranog građevinskog materijala

Skladište je u vlasništvu petrinjskog Komunalca. Gašpar Šako koja je sve snimila kaže da su im govorili da unutra nema ništa i nisu ih htjeli pustiti. Iz Komunalca nam ne objašnjavaju zašto te donacije nisu podijelili ranije.

Zaključano skladište u kojem je donirani građevinski materijal i bijela tehnika za koju građani Petrinje nisu znali. Jučer su građani predvođeni Inicijativom branitelja Petrinje željeli da se ono otvori i donacije podjele potrebitima, a kako kažu, to su i uspjeli nakon dugo inzistiranja. Snimku ulaza u skladište i što su unutra zatekli je objavila Luca Gašpar Šako na svom Facebook profilu uz poruku da je to još jedna pobjeda građana jer su otkrili skriveno skladište, te da će nastaviti raditi.

OSB ploče, frižideri, ljestve, vrata, knauf…

Na fotografijama i snimkama se vidi da je u skladištu bilo OSB ploča, frižidera, ljestvi, letvi za krovove, kliznih vrata, knauf ploča, građevnog stiropora... Ona je inače i koordinatorica Mosta za Sisačko-moslavačku županiju, ali kaže da ovo nema veze s politikom, nego s borbom da sve donacije budu transparentno podijeljene građanima.  

Tvrdi da se ne zna gdje su goleme količine doniranog građevinskog materijala u Petrinji. Skladište je inače u prostoru bivše vojarne i u vlasništvu je Komunalca Petrinja koji je gradska tvrtka.

Gašpar Šako u razgovoru za 24sata kaže da ih nisu htjeli pustiti unutra. 

– Meni su ljudi poslali fotografije iznutra na kojima se vidi da donacije stoje zaključane umjesto da su podijeljene ljudima. Zvala sam direktora Komunalca, ali oni nisu htjeli otvoriti skladište i tvrdio je da unutra nema ništa, tek par starih frižidera. Tek kada sam sve prijavila policiji koja je izašla na teren, stigao je nalog da se otvori skladište. Mi smo pozvali građane da dođu i uzmu materijal i sve je popisano tko je što preuzeo – kaže Gašpar Šako.

foto: Facebook

‘Kap u moru muljaža’

Ističe da je ovo tek kap u moru muljaža s donacijama i da joj se javljaju donatori koji su poslali vrijedni materijal, ali se ne zna gdje je završio. Vjeruje da ovo skladište nije jedino u kojem stoji i pita se zašto to nije podijeljeno ljudima. 

– U Petrinji ne poštuju zakon o humanitarnoj pomoći gdje se mora evidentirati ulaz i izlaz donacija. Ovo je tek jedan posto onoga što je nestalo bez traga  – tvrdi Gašpar Šako.

Direktor Komunalca: To su laži

Direktor Komunalca Vlado Lovreković je za 24 sata kratko rekao da se radi o plasiranju laži i zamolio je pisani upit vezan za skladište. U odgovoru su međutim potvrdili da je u njihovu skladištu bila bijela tehnika i građevinski materijal.

Zanimljiv je odgovor na pitanje zašto te donacije nisu podijelili ranije.

Samo su rekli da ih jesu podijelili, ali to se dogodilo tek nakon inzistiranja građana!

foto: Facebook

Ukoliko su špekuliranja istinita oko eventualnih malverzacija s robom, to je ispod svake razine ljudskog ponašanja. Jedni građani doniraju potrebitima, a drugi se žele time okoristiti.

novo.hr

foto: Facebook