novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / U Poreču otvoren međunarodni sajam graditeljstva PromoArh

U Poreču otvoren međunarodni sajam graditeljstva PromoArh

Trodnevni međunarodni sajam graditeljstva, opremanja i uređenja “PromoArh” svečano je otvoren u srijedu u porečkoj sportskoj dvorani Žatika, okupivši 80 izlagača iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije i Austrije. 

Sajam je osmišljen kao platforma za umrežavanje proizvođača, pružatelja usluga i kupaca u području graditeljstva, ali i kao medij za razmjenu znanja kroz njegov stručno-edukacijski program.

Uz 200-tinjak poznatih svjetskih brendova, naglasak sajamske ponude je na novim tehnologijama, uslugama i trendovima u graditeljstvu, pa će se tako na sajmu moći razgledati građevinski materijal i uređaji većih gabarita, namještaj, instalacije, rasvjeta, dok su ispred Žatike izloženi i veliki građevinski strojevi.

Na svečanom otvorenju predsjednica županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić naglasila kako su takvi sajmovi generatori razvoja, koji potiču struku na prepoznavanje novih trendova. Dodala je kako su sa strukovnim komorama arhitekata i građevinara uspjeli organizirati izuzetno bogat konferencijski i edukativni program stručnih predavanja koji se boduju sa svim bodovima potrebnim za dobivanje i obnavljanje strukovnih certifikata.

“Vjerujem da je sajam takve kvalitete zanimljiv svima od proizvođača, građevinara, stručnjaka i krajnjih korisnika”, poručila je Jaklin Majetić.

Porečki gradonačelnik Loris Peršurić izrazio je zadovoljstvo što se nakon velikih sportskih i velike sajamske manifestacije vraćaju u grad, poput PromoArha.

Osvrnuvši se na održivost i identitet, istarski župan Boris Miletić istaknuo kako je velika uloga od arhitekture do graditeljstva, razmišljati o održivosti i korištenju energije prirodnih resursa. S druge strane, istaknuo je, Istra je privlačna za izgradnju, jer ljudi ovdje vole doći i živjeti, ali pritom treba voditi računa da nove građevine budu u skladu s našim habitatom.

K.N./H

foto: promoarh