eko industrija

Home / eko industrija/Ostale vijesti / U PP Lonjsko polje otvoren novi posjetiteljski centar “Crna roda Osekovo”

U PP Lonjsko polje otvoren novi posjetiteljski centar “Crna roda Osekovo”

U Parku prirode Lonjsko polje otvoren je novi posjetiteljski centar „Crna roda Osekovo“, četvrti po redu posjetiteljski centar parka i najbliži ulazu posjetiteljima koji putuju iz smjera Zagreba, priopćeno je iz Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.

U sklopu posjetiteljskog centra nalazi se info-centar, dvorana, edukativni park i sanitarni čvor. Info-centar uključuje info pult s osnovnim informacijama o Parku i suvenirnicom u prizemlju te urede za rad i prostor za radne sastanke na katu. Multimedijalna dvorana predviđena je za rad i odvijanje raznih edukativnih sadržaja.

Na katu se nalazi stalan galerijski postav te mobilni paneli, koji čine sastavni dio ograde galerije te će se koristiti za povremene izložbe. Edukativni park ima ulogu interaktivne poučne staze i mjesto je za odmor posjetitelja.

Moderan i suvremeno osmišljeni prostor otkriva sve tajne Lonjskoga polja, a najmlađe educira na zabavan i interaktivan način o zaštićenom području.

Otvaranjem ovog novog modernog posjetiteljskog centra dodatno privlačimo posjetitelje da posjećuju ovo zaštićeno područje te kroz moderan i suvremen način uče o zaštiti prirode. Sadržaj će biti posebno zanimljiv mladima i, nadamo se, dodatnom povećanju dolazaka školske djece“, istaknuo je v.d. ravnatelj Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje Damir Culjak.

Neposredno do novouređene infrastrukture nalazi se ulaz u polje i retencijsko područje s pješačkom stazom koja vodi do jedne od tri nove atraktivne promatračnice izgrađene u sklopu ovoga Projekta, a čijim izgledom privlače brojne posjetitelje.

N.H.

foto: HR fotosavez