novogradnja

Home / novogradnja/Poslovne vijesti / U promet puštena sjeverna obilaznica Čakovca

U promet puštena sjeverna obilaznica Čakovca

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je pustio u promet 1,64 kilometra dugu sjevernu obilaznicu Čakovca, vrijednu 37 milijuna kuna.

Riječ je o prvoj od tri faze projekta izgradnje sjeverne obilaznice Čakovca, koja će biti ukupne duljine od 5,67 kilometara.

Ministar Butković najavio je značajne projekte u Međimurju, poput obilaznice Preloga, Nedelišća i Pušćina, Šenkovca te Murskog Središća.

Zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, inače Čakovčanka, prisjetila se 2011. kada je bila zastupnica u Hrvatskom saboru, kazavši kako se već tada borila da ova obilaznica uđe u plan Hrvatskih cesta. “Iznimno sam ponosna što u mom gradu otvaramo prvi dio obilaznice”, izjavila je.

Po njezinim riječima, za niz investicija u međimursku prometnu infrastrukturu na raspolaganju će biti i europska sredstva. “Unaprijedit ćemo život naših građana, ali i omogućiti razvoj gospodarstva kroz gospodarske zone kojima će to biti dodana vrijednost”, poručila je.

Međimurski župan Matija Posavec kazao je da ulaganje u cestovnu infrastrukturu nije važno samo zbog aspekta sigurnosti, već i gospodarskog razvoja. Nada se kako će ovaj projekt biti početak kvalitetnijeg ulaganja u međimurske prometnice.

Zamjenik čakovečkog gradonačelnika Zoran Vidović kazao je kako je Grad Čakovec sufinacirao izgradnju javne rasvjete na obilaznici s 1,4 milijuna kuna. “Želja mi je da se što prije nastave radovi na drugoj fazi, ali i da profunkcionira raskršće s Ulicom Ivana Gorana Kovačića u smjeru prema Šenkovcu”, rekao je te poručio kako će to raskršće biti uređeno u rujnu ove godine.

Predviđena vrijednost radova druge faze izgradnje sjeverne obilaznice Čakovca je 60 milijuna, a treće 40 milijuna kuna.

T.J./hina

foto: hina