Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / U škole se u ponedjeljak vraća i dio učenika srednjih strukovnih škola

U škole se u ponedjeljak vraća i dio učenika srednjih strukovnih škola

Zbog pada broja novozaraženih nastavlja se ublažavanje restriktivnih mjera. Nakon učenika nižih razreda osnovnih škola, od danas se u škole vraća i dio učenika srednjih strukovnih škola, javlja Hrt. Moraju obaviti praktične vježbe koje se ne mogu provesti na daljinu, a važne su za obranu završnog rada.

I učenici i učitelji u školi trebaju poštovati mjere međusobnog razmaka, redovito dezinficirati i provjetravati učionice i radionice, svakodnevno mjeriti temperaturu. Pri ulasku u školu potpisat će izjavu da nemaju znakove akutne respiratorne bolesti i da im nije propisana mjera samoizolacije.

– Naši učenici trebaju nadoknaditi vježbe propuštene u radionicama i kabinetima, moraju obraniti završni rad, moramo im podijeliti svjedodžbe… Naravno, ako bude onih s negativnim ocjenama, onda će morati doći na popravni ispit, kaže Anto Delač, ravnatelj Elektrostrojarske obrtničke škole, Zagreb.

– Teoretski dio nastave obavljam on line, to dobro funkcionira. Međutim, mi smo strukovna škola, posaditi rajčicu i pokazati putem društvenih mreža je ogromna razlika, kaže za Hrt Željka Tolić iz Agronomske škole u Zagrebu.

novo.hr

foto: novo.hr