gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / U Tinjanu otvoren 15. ISAP sajam pršuta

U Tinjanu otvoren 15. ISAP sajam pršuta

Petnaesto izdanje sajma pršuta u petak je otvoreno u Tinjanu, na kojem će do nedjelje svoje suhomesnate proizvode i pršute predstaviti 45 proizvođača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Portugala, Španjolske, Austrije te Crne Gore.

“ISAP je kralj jesenskih manifestacija u Istri, kojeg svake godine posjeti više od 20 tisuća ljudi i čija je specifičnost da se na jednom mjestu mogu kušati pršuti iz različitih podneblja i država koji su svi odreda vrhunski, a razlikuju se po svojim specifičnostima s obzirom na geografsko porijeklo i način proizvodnje”, poručio je načelnik općine Tinjan Goran Hrvatin dodavši kako je cilj ove manifestacije dati “našem pršutu posebno mjesto na gastro karti Hrvatske”. Osim toga, ciljevi su očuvati tradiciju proizvodnje i potaknuti proizvođače da i dalje svojim trudom i znanjem doprinose kvaliteti ovog hvalevrijednog proizvoda. 

Izaslanik Predsjednika Republike Hrvatske Velibor Mačkić kazao je kako uvijek “s osmijehom dolazi u Istru jer kada se čovjek okrene oko sebe, Istra je ekonomija po mjeri čovjeka koja pokazuje odlike kako uspjeh treba izgledati”. 

Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Zdravko Tušek istaknuo je važnost ISAP-a ocijenivši je iznimno respektabilnom manifestacijom. “Pršut je kralj prehrambenih proizvoda, posebice u priobalnom djelu, a istarski pršut je onaj koji prednjači pa želim još istaknuti da pripremamo program kojim ćemo potaknuti proizvođače pršuta da dodatno ojačaju svoju proizvodnju”, poručio je Zdravko Tušek. 

N.H./H

foto: fah