gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / U Varaždinu predstavljena monografija „Varaždinsko bučino ulje”

U Varaždinu predstavljena monografija „Varaždinsko bučino ulje”

U Varaždinu je u srijedu predstavljena monografija „Varaždinsko bučino ulje” koja na 212 stranica na hrvatskom i engleskom jeziku donosi najvažnije informacije o tom ulju.

Varaždinsko bučino ulje je, kao zaštićeni autohtoni proizvod svjetske kvalitete, jedino hrvatsko zaštićeno bučino ulje te prvo koje je dobilo zlatnu medalju na prestižnom svjetskom natjecanju, a monografiju autora Romana Ozimeca i Dragutina Vinceka predstavili su župan Radimir Čačić i  novinar Rene Bakalović.

Vincek je rekao da monografija donosi odgovore na pitanja koje su blagodati varaždinskog bučinog ulja, je li ono prirodni antioksidans, koji su izazovi u proizvodnji te jesu li tikva i buča ista stvar.

Rene Bakalović pak je naglasio kako je ova monografija remek djelo na više razina.

U svijetu ne postoji ovakva monografija. Nešto što je na razini popularizacije, ovakvo pitko štivo, nešto što ovako lijepo i reprezentativno izgleda, nešto zanimljivo što privlači, a opet je izrazito stručno”, rekao je Bakalović.

P.T./hina