Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / U Zagrebu otvoren sastanak Komisije UNWTO-a za Europu, sudjeluje 40 zemalja

U Zagrebu otvoren sastanak Komisije UNWTO-a za Europu, sudjeluje 40 zemalja

Premijer Andrej Plenković otvorio je u utorak sastanak Komisije UNWTO-a za Europu koji je u Zagrebu okupio predstavnike više od 40 europskih zemalja, poručivši da je taj sastanak vrlo važan za Hrvatsku i njezin turizam i kompliment svemu što Hrvatska u turizmu čini.

Sastanak se u Zagrebu održava po drugi put, ali ovaj puta je okupio puno više zemalja članica, a sudjeluje i glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili.

Na sastanku će se, rekao je premijer Plenković, donositi važne odluke za budućnost europskog turizma koje se još moraju potvrditi na glavnoj skupštini UNWTO-a na jesen ove godine.

Ministar turizma Gari Cappelli kazao je da je za Hrvatsku iznimno važna suradnja s UNWTO-om i da će njezini primjeri turističkog zakonodavstva, kao i drugi projekti poput kombiniranja sporta i turizma u promociji zemlje, naći mjesto i u UNWTO-ovim programima.

“UNWTO je Hrvatskoj važan partner za brojne međunarodne projekte i vjerujemo da će i ovaj sastanak pridonijeti još boljoj prepoznatljivosti Hrvatske, pogotovo jer do jeseni predsjeda Komisijom UNWTO-a za Europu”, kazao je Cappelli.

Glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili složio se s ministrom i poručio da je Hrvatska dobar primjer u razvoju turizma, ali i cijele nacije i države.

“Bit će jako zanimljivo čuti kako je Hrvatska postigla uspjehe u turizmu i vjerujem da će i ove godine imati odlične turističke rezultate, jer je po mnogo čemu jedinstvena u Europi”, poručio je on.

Sastanak UNWTO-a nastavlja se i u srijedu stručnim sastancima na temu inovativnosti i razvoja turizma.

K.N./hina

foto: scr.hrt