Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / U Zagrebu otvorio teretanu unatoč zabrani Stožera, odvela ga policija

U Zagrebu otvorio teretanu unatoč zabrani Stožera, odvela ga policija

Kao što je i najavio, Andrija Klarić otvorio je jutros svoju teretanu u Zagrebu, unatoč zabrani Stožera. Odmah je stigla policija. Dok su ljudi vježbali u teretani, policija je odvela Andriju Klarića. Njegova kćer dala je kratku izjavu i rekla da teretana ostaje otvorena.

Andrija Klarić, vlasnik teretane na zagrebačkoj Trešnjevci, otvorio je jutros svoju teretanu, a među prvim posjetiteljima bili su mu policajci.

Policajci su legitimirali ljude koji su se zatekli u otvorenoj teretani, a Klarića su odveli. Oglasila se njegova kćer.

Rekli su nam da smo dobili kaznu, ali da možemo ostati otvoreni danas. Ne znamo ništa o visini kazne, vidjet ćemo. Vidjet ćemo sve kad se vrati iz potsaje. Imam manje informacija nego vi, zapravo. Malo sam iznenađenja što ima više policijskih auta nego vježbača u tereni. Eto, očito smo opasni”, rekla je kćer vlasnika teretane Duga Klarić.

Teretanu je Klarić otvorio jutros u 6 sati kad je bila prva grupa od pet vježbača. U drugom terminu u 7 sati bilo ih je još troje, a dok čekaju inspektore čekaju i treću grupu koja je najavljena za 9 sati.

Kako kažu u toj teretani, odlučili su otvoriti sukladno mjerama koje su bile na snazi prije zabrane Stožera. Tada su, naime, u svoje dvije dvorane za vježbanje u jednom terminu primali ukupno 12 vježbača, kako bi se osigurao dovoljan razmak između njih.

“Sad čekamo Capaka ili Božinovića. Možda čak i Plenkija”, rekao je Klarić jutros prenoseći uživo sve što se zbiva na ulazu u svoju teretanu, piše Dnevnik.hr.

UGP podržava vlasnika teretane

Izvršni direktor UGP-a Dražen Oreščanin koji se pojavio ispred teretane Quantum Gym na zagrebačkoj Trešnjevci izjavo je na društvenim mrežama da je to jedini lokal koji se jutros otvorio te da je riječ o poduzetniku Andriji Klariću, kojeg sada očito čeka sudski proces, u čemu može očekivati pravnu pomoć UGP-a, što osiguravaju svi svojim članovima.

U video snimci sebe ispred tog objekta, na kojoj se vide i policajci i snimatelji, Oreščanin je kazao da je policajce pitao smije li ući unutra, na što su mu odgovorili da ne smije i da je objekt zaključan, kao i da je razgovarao s Klarićevom kćerkom koja mu je rekla da joj je otac uhićen, da ga je privela policija i da mu ide odnijeti stvari jer je vrlo izvjesno da će u pritvoru provesti neko vrijeme.

“Ono što ne bismo htjeli je da u pritvoru ostane 30 dana zbog mogućnosti kaznenog djela, ali u svakom slučaju UPG će pružiti podršku“, kazao je Oreščanin, najavljujući veliku prosvjednu akciju UGP-a u Zagrebu na Trgu bana Jelačića u 10 sati u srijedu.

novo.hr

foto: fb.ugp