Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /UZNEMIRUJUĆA SNIMKA/ Ubijen ruski veleposlanik u Turskoj!

/UZNEMIRUJUĆA SNIMKA/ Ubijen ruski veleposlanik u Turskoj!

U oružanom napadu u Ankari, danas je ubijen ruski veleposlanik u Turskoj. Rusija je napad proglasila terorističkim činom, a napadač je identificiran kao turski policajac koji u trenutku napada nije bio na dužnosti.

Ruski veleposlanik u Turskoj, Andrei Karlov, ubijen je u oružanom napadu u Ankari. Prema informacijama turskih medija, nakon napad je hitno prevezen u bolnicu. Nažalost u bolnici je ubrzo preminuo od zadobivenih ozljeda.

Turski dužnosnici tvrde kako je napadač u zgradu ušao pomoću policijske iskaznice, te je kasnije bio identificiran kao policajac koji u trenutku napada nije bio na dužnosti.

Napad se dogodio u izložbenom prostoru Cagdas Sanatlar Merkezi u četvrti Cankaya u Ankari gdje je smještena većina stranih veleposlanstava, uključujući rusku. Ovaj stravičan čin će zasigurno dodatno pogoršati, ionako narušene, rusko-turske odnose.

Napadač je Karlova prvo ustrijelio u leđa, potom drugima naredio da napuste prostoriju te ga ponovno ustrijelio dok je ležao na podu. Sveukupno se pet puta.

Pripadnici turske specijalne policije ubrzo su okružili zgradu kojoj se nalazi galerija zbog sumnje da je napadač ostao u njoj. Uskoro su stigle potvrde da je napadač ‘neutraliziran’.

/UZNEMIRUJUĆA SNIMKA/ Trenutak kada je ustrijeljen veleposlanik Karlov:

novo.hr

foto: youtube/screenshot