Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Uefa donijela odluku o novom terminu utakmice AEK-Dinamo

Uefa donijela odluku o novom terminu utakmice AEK-Dinamo

UEFA je u utorak službeno objavila da je utakmica 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama, koja se trebala igrati večeras, odgođena nakon navijačkih nereda u kojima je jedna osoba poginula, osam ozlijeđeno i 98 uhićeno, te da dva kluba trebaju odlučiti hoće li se utakmica igrati 18. ili 19. kolovoza.

‘UEFA najoštrije osuđuje užasne incidente koji su se sinoć dogodili u Ateni i koji su rezultirali gubitkom života. Izražavajući našu najdublju sućut obitelji žrtve, atenskom nogometnom klubu AEK i njegovim navijačima, želimo ponoviti da nasilju nema mjesta u našem sportu i očekujemo da odgovorni za ovaj užasan čin budu uhićeni i privedeni pravdi u najkraće kašnjenje’, stoji u službenom priopćenju europske krovne nogometne organizacije.

Nakon jučerašnjeg nasilja i u dogovoru s lokalnim vlastima, UEFA je, dodaje se u priopćenju, ‘odlučila da nisu ispunjeni uvjeti da se utakmica između AEK Atena FC i GNK Dinamo odigra večeras’.

‘UEFA je u kontaktu s oba kluba kako bi potvrdili datum odgođene utakmice između AEK-a i Dinama tj. ili u petak 18. kolovoza 2023. ili u subotu 19. kolovoza 2023’, stoji u priopćenju.

Utakmica između Dinama i AEK-a u Zagrebu, koja je na rasporedu sljedeći tjedan, u utorak 15. kolovoza odigrat će se prema rasporedu, kaže UEFA napominjući da prethodna odluka u vezi s nedostatkom gostujućih navijača za obje utakmice ostaje na snazi.

N.H./H

foto: fah

Tagovi: