Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Uhićen državni tajnik Ministarstva branitelja, pijan je razbijao i vrijeđao policiju

Uhićen državni tajnik Ministarstva branitelja, pijan je razbijao i vrijeđao policiju

U noći s petka na subotu, oko 00.35 sati, u kafiću u središtu Vukovara policija ja zatekla nekoliko osoba u konzumiranju pića, a tom prilikom je došlo i do narušavanja javnog reda i mira.

Navodno kako je se iz kafića čula i glazba kao i razgovor više osoba. Iz PU Vukovarsko – srijemske su istaknuli kako je prilikom legitimiranja jedne muške osobe, koja je odbijala dati na uvid osobnu iskaznicu, druga muška osoba je negodovala prema policijskim službenicima te narušavala javni red i mir. Interventna policija obojicu je radi toga privela u prostorije PP Vukovar pri čemu je jedna od te dvije osobe dovedena uz uporabu tjelesne snage.

U službenim prostorijama policije utvrđeno je da se radi o 61-godišnjaku i 40-godišnjaku te je nad njima provedena prekršajna obrada zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prema neslužbenim informacijama radi se o državnom tajniku Stjepanu Sučiću, koji je i čelnik Uprave za zatočene i nestale, i Krunoslavu Šeremetu koji je ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata, javlja Večernji list. Iz policije nije izvijestili jesu li njih dvojica i alkotestirani i ako jesu kakvi su bili rezultati.

Obojica su, poslije dovršene obrade, pušteni iz službenih prostorija te će biti prekršajno prijavljeni. S obzirom da je 61-godišnjak prilikom ulaska u službene prostorije svojom radnjom uzrokovao oštećenje inventara, policija će o tome izvijestiti nadležnu instituciju zbog donošenja odluke o postojanju elemenata protupravnosti u njegovom ponašanju.

Inače, sve to se događalo na dan kada je Vukovarsko – srijemska županija zabilježila rekordne brojke kada je riječ o novozaraženima u Vukovarsko – srijemskoj županiji pri čemu je Vukovar jedno od žarišta. Ostaje vidjeti kako će se poslije svega postaviti i resorni ministar Tomo Medved.

novo.hr

foto: arh.nh

Tagovi: