Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / Uhićen hrvatski trener čiji klub nastupa u Ligi prvaka

Uhićen hrvatski trener čiji klub nastupa u Ligi prvaka

Nogometni suci Sebasitian Delferiere i Bart Vertenten te Mogi Bayat, inače menadžer i brat Mehdi Bayata, direktora prvoligaša Charleroija, uhićeni su jutros u Belgiji zbog sumnji u pranje novca i namještanje utakmica. Kako navode belgijski mediji, na ispitivanje je priveden i Ivan Leko, trener aktualnog prvaka Club Bruggea…

– Ne znam o čem je riječ, šokirala me vijest da je moj brat uhićen. Jedino što znam je da Charleroi nema nikakve veze s tim niti je klub pod istragom – rekao je Mehdi Bayat.

24sata su kontaktirala belgijske kolege kako bi provjerili o čemu se točno radi. Točnije, Jurgena Gerila, novinara Het Nieuwsblad.

Policija trenutačno provodi istragu o korupciji i namještanju utakmica. Osumnjičen je Dejan Veljković, koji je bivši menadžer Ivana Leke i njegov dobar prijatelj. Policija trenutačno vrši pretres kuće Ivana Leke, kao i ostalih u ovoj istrazi…

Koja je uloga Ivana Leke u ovom procesu, je li osumnjičenik ili svjedok?

– Hm, još nije poznato. Čini mi se da je svjedok, ali ne mogu vam potvrditi.

Je li Leko danas vodio trening u Bruggeu?

– Nije. U policiji je na ispitivanju.

Za Brugge trenutačno igraju trojica Hrvata – Ivan Tomečak, Karlo Letica i Matej Mitrović.

“Club Brugge potvrđuje da je u sklopu velike istrage pravosudne policije u belgijskom nogometu federalna policija posjetila urede i na stadionu Jan Breiydel. Naravno, u potpunosti surađujemo s istragom. Naš trener Ivan Leko danas nije u klubu i također će biti ispitan u kontektsu iste istrage”, priopćio je Club Brugge.

Belgijski “VTM Nieuws” javlja da još nije sasvim jasno zašto je Ivan Leko uhićen. Meta pravosudne policije navodno je spomenuti Veljković, a zasad nema potvrde da je Leko također osumnjičen za neko krivično djelo.

Jedan od dvojice uhićenih sudaca, Bart Vertenten (30), sudio je prije tri dana belgijski derbi Standard – Club Brugge, koji je završio pobjedom Standarda 3-1.

novo.hr

foto: uefa