Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Uhićen muškarac osumnjičen da je slao sumnjive pakete veleposlanstvima

Uhićen muškarac osumnjičen da je slao sumnjive pakete veleposlanstvima

Australska policija uhitila je muškarca osumnjičenog da je poslao 38 sumnjivih paketa na adrese 14 veleposlanstava i konzulata diljem Australije, među kojima i na adresu hrvatskog diplomatskog predstavništva.

Osumnjičeni 48-godišnjak pakete je poslao na niz adresa, uključujući američke i britanske misije u Melbourneu. Reuters navodi da mu prema australskim zakonima prijeti i do deset godina zatvora.

Poznato je da je hrvatski konzulat u Melbourneu jedno od diplomatskih predstavništava u Australiji koja su u srijedu primila sumnjive pakete. Pošiljka je stigla redovitom poštom, a u njoj su bila još tri manja paketa.

Osoblje konzulata pozvalo je vatrogasce i saveznu policiju, koja je preuzela pakete, no nije bilo potrebe za evakuacijom.

Australska federalna policija u srijedu je objavila da istražuje sumnjive pakete poslane nizu veleposlanstava i konzulata u Canberri i Melbourneu, ali nije navela o kojima je riječ.

Pojedini mediji prenijeli su da neki paketi sadržavaju azbest, materijal koji se upotrebljava u građevinarstvu i može izazvati zdravstvene probleme.

P.T.

foto: pinterest

Tagovi: