Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Umrlo dvogodišnje dijete ozlijeđeno na Brijunima, majka teško ozlijeđena

Umrlo dvogodišnje dijete ozlijeđeno na Brijunima, majka teško ozlijeđena

Dvogodišnje dijete iz Poljske koje je u nedjelju navečer na Brijunima zadobilo teške tjelesne ozljede kada je na njega naletjelo vozilo Dacia Duster, umrlo je u ponedjeljak oko 7.15 u pulskoj Općoj bolnici, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija.

Nesreća se dogodila kada je 51-godišnjak iz Fažane u nedjelju kasno popodne upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka, kolnikom Velikog Brijuna prema crkvi Sv. Germana i u jednom trenutku, iz zasad neutvrđenog razloga, udario u 36-godišnju poljsku državljanku, koja je pritom teško stradala, te njezino dijete, dok su prelazili cestu.

Ozlijeđenoj ženi i djetetu pružena je pomoć u pulskoj bolnici od koje je policija jutros dobila obavijest da je dijete preminulo.

Jučer je policija nakon nesreće objavila da je na dijete naletjelo električno vozilo, ali kasnije se doznalo da se ipak radi o automobilu Dacia Duster. 

Mediji su ranije objavili da je dijete državljanin Češke, ali policija je danas kazala da se radi o poljskim državljanima.

Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja.

N.H./H

foto: fah