Home / Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja

Korištenjem bilo kojeg dijela novo.hr portala i svih njegovih dijelova i tvrtke Novo j.d.o.o. automatski prihvaćate sva aktualna pravila korištenja.
Korisnici su dužni redovito čitati pravila korištenja, te se smatra da su korisnici kontinuiranim korištenjem novo.hr portala ili bilo kojeg njegovog dijela, u svakom trenutku upoznati s aktualnim pravilima korištenja, te da su ih razumjeli u cijelosti.

Niti jedan dio novo.hr portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje istih.

 

NOVO.HR PORTAL
Tvrtka “NOVO j.d.o.o.” posjetiteljima u dobroj namjeri osigurava korištenje sadržaja NOVO.hr portala. Svi posjetitelji imaju pravo besplatno koristiti sadržaje NOVO.hr portala ukoliko ne krše pravila korištenja.

NOVO.hr portal sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja partnera i oglašivača, besplatnih sadržaja, sadržaja kreiranih od strane posjetitelja, te linkova na vanjske stranice.

NOVO.hr sadržaje objavljuje u dobroj namjeri. Sve sadržaje NOVO.hr portala koristite na vlastitu odgovornost i NOVO.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem.

Pristup NOVO.hr portalu i svim njegovim sadržajima dozvoljen je osobama bilo koje dobi, osim ako je naznačeno drugačije. Oznaka 18+ na pojedinim sadržajima označava da je korištenje sadržaja dozvoljeno isključivo osobama starijim od 18 godina.

 

AUTORSKA PRAVA
NOVO.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizalne i audio materijale, baze podataka i programerski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih prava NOVO.hr portala i podložno je tužbi.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala bez dozvole vlasnika autorskih prava (NOVO.hr, partneri, korisnici…) smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Ukoliko smatrate da je NOVO.hr povrijedio Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

 

LINKOVI NA VANJSKE STRANICE
NOVO.hr sadržava linkove na web stranice izvan vlastitog portala. NOVO.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan portala.

 

ZAŠTITA PRIVATNOSTI
NOVO.hr štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.

NOVO.hr se obavezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala, te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.

NOVO.hr može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke NOVO.hr koristi kako bi imao informacije o korisnicima koji ga koriste, te na taj način poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.

Ako na stranicama postoji mogućnost unosa privatnih informacija, korisnici ih unose dobrovoljno. Portal NOVO.hr neće ni na koji način objaviti privatne podatke korisnika ili ih prodati trećoj strani. Ako postoji neizbježna potreba za objavljivanjem privatnih podataka (npr u rezultatima nagradnih igara), podaci će biti objavljeni u obliku nedostupnom internetskim robotima i pretraživačima, a umjesto e-mail adresa biti će objavljeni drugi identifikacijski podaci ili aliasi.

 

Zakonska vrijednost ovog naputka
Ovaj se naputak smatra dijelom publikacije internet stranica s kojih ste na njega upućeni. Ako dijelovi ili posebni uvjeti korištenja ovog naputka nisu legalni ili točni, sadržaj ostalih dijelova ostaje neuvjetovan tom činjenicom.