gastronomija

Home / gastronomija/Poslovne vijesti / Valamarova centralna kuhinja u Labinu najveći proizvodni pogon u ugostiteljstvu

Valamarova centralna kuhinja u Labinu najveći proizvodni pogon u ugostiteljstvu

Valamar Riviera predstavila je u utorak svoju centralnu kuhinju i distributivni centar Vinež u Labinu na 3.400 metara četvornih, po čemu je to najveći proizvodni pogon za ugostiteljstvo u Hrvatskoj, u čije je tehnološko i drugo opremanje do sada uloženo oko 5,5 milijuna eura, izvijestili su iz Valamara.

Valamarov pogon u Labinu opremljen je vrhunskom tehnologijom, služi i za rasterećenje hotelskih kuhinja u objektima te najveće hotelske grupacije u Hrvatskoj, a dnevno može pripremiti do 25 tisuća obroka uz najviše standarde zdravstvene sigurnosti.

“Valamarova centralna kuhinja Vinež inovativni je i tehnološki napredan pogon koji osigurava opskrbu 20-ak Valamarovih hotela i devet kampova s pripadajućim ugostiteljskim objektima. To je i okosnica Valamarove online trgovine Valfresco Direkt, koja surađuje s OPG-ovima i proizvođačima iz raznih krajeva Hrvatske”, istaknuo je direktor sektora hrane i pića u Valamaru Dario Kinkela.

Čak 78 posto hrane i pića koje nude u Valamarovim objektima je domaćeg podrijetla, a više od sto OPG-ova surađuje s platformom Valfresco, ističu iz Valamara.

U centralnoj kuhinji Vinež je zaposleno gotovo 200 djelatnika, koji rade na raznim poslovima obrade hrane, s time da odvojeni odjeli, poput pripremnice za povrće, mesnica i ribarnica, hotelskim kuhinjama osigurava već pripremljenu sirovinu spremnu za daljnju obradu, uz siguran transport hrane s potrebnim temperaturama.

Uz to, iz kuhinje Vinež se pripremaju i svaki dan distribuiraju i školski obroci za učenike OŠ Matije Vlačića i Centra Liče Faraguna iz Labina.

N.H./H

foto: fah