Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / Većina vjerovnika Agrokora suglasna s financijskim aranžmanom od 480 milijuna eura

Većina vjerovnika Agrokora suglasna s financijskim aranžmanom od 480 milijuna eura

Privremeno vjerovničko vijeće Agrokora u četvrtak je dalo suglasnost izvanrednoj upravi koncerna za potpisivanje ugovora o financijskom aranžmanu u visini od 480 milijuna eura, u koje je uključeno 80 milijuna eura kredita koji su Agrokoru odobrile domaće banke u travnju, doznaje se iz koncerna.

Povrh tog iznosa, za dobavljače je posebno predviđeno i dodatnih 50 milijuna eura potencijalnog robnog kredita s refinanciranjem.

Novi kredit Agrokor od 480 milijuna eura osigurat će imatelji obveznica predvođeni fondom Knighthead Capital Management. Također, tranša financiranja na domaćem tržištu bit će aranžirana od strane Zagrebačke banke, pod uvjetom prethodnog ishođenja odobrenja tijela banke.

Na trećoj sjednici vjerovničkog vijeća, uz izvanrednog povjerenika Antu Ramljaka, bili su prisutni Marica Vidaković kao predstavnica skupine velikih dobavljača, Mato Brlošić ispred vjerovnika malih dobavljača, predstavnici Knighthead Capital Managementa kao predstavnici skupine imatelja obveznica, predstavnici Sberbank of Russia ispred skupine neosiguranih vjerovnika te predstavnici Zagrebačke banke ispred skupine osiguranih vjerovnika.

Suglasnost za financijski aranžman dali su predstavnici velikih i malih dobavljača, osiguranih vjerovnika i imatelja obveznica, a uskratili su je predstavnici neosiguranih vjerovnika.

T.R./h

foto: hina

Tagovi: