Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / /VIDEO/ Branitelj iz Petrinje: Živimo u baraci, kako ste mi pomogli? Medved: Dobro, pomoći ćemo

/VIDEO/ Branitelj iz Petrinje: Živimo u baraci, kako ste mi pomogli? Medved: Dobro, pomoći ćemo

Premijer Plenković i ministar hrvatskih branitelja, Tomo Medved, danas su u obilasku Siska i Petrinje. Medved je susreo branitelja iz Petrinje koji je nezadovoljan tijekom obnove svoje kuće. Snimku njihovog razgovora je objavio HRT.

Je li to dolikuje jednom branitelju, jednom čovjeku?” pitao je veteran.

“Nije stvar branitelj, da ili ne”, odgovorio mu je Medved.

Evo, ne trebam biti ni branitelj. Je li to dolikuje čovjeku u 21. stoljeću da tako živi?” nervozno je pitao ministra.

“Jesam li ja došao drugi dan potresa kod vas? Jesam. Jesmo rješavali hitno zbrinjavanje? Jesmo. Sad strpljenja. Gradimo“, rekao je Medved.

“Zimu sam proveo u kamp-kućici”

“Gospon Medved, da nije mojih dečkiju, ja bih i danas bio u ovoj kamp -kućici. Čitavu zimu smo proveli u kamp-kućici. Onda su moji branitelji iz Crnih mamba pomogli da izgradim ovu baraku. Nitko drugi mi ništa nije pomogao. Vi vičete da ste mi pomogli, što ste mi pomogli?” rekao je.

Dobro, dobro, pomoći ćemo, sagradit ćemo”, rekao je Medved pa nastavio: “Šta, mimo svih? Da ostavimo sve ostale i dođemo vama?”

Medved odbusio ženi u pratnji: “Nećete ga sada primiti, imali ste dvije dgodine”

Branitelj je tada rekao da je obilazio urede i Ministarstvo, ali da mu nitko nije pomogao. U tom trenutku se na snimci HRT-a vidi žena koja mu govori da će ga primiti.

Nećete ga sada primiti, imali ste dvije godine primiti čovjeka“, govori joj Medved.

Na snimci Nove TV veteran govori da mu mjesečna primanja iznose 2500 kuna, da je do grla u kreditima te da se trudi osigurati nešto svojoj djeci. Medved mu poručuje da će poslati inženjere da sve još jednom pogledaju i daju svoje stručno mišljenje.

VIDEO RAZGOVORA MEDVEDA I BRANITELJA POGLEDAJTE OVDJE:

N.H.

foto: scr.hrt