Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / /VIDEO/ Bujas oštro savjetniku predsjednika HGK: “Nameti su u Hrvatskoj sredstva za uhljebljivanje”

/VIDEO/ Bujas oštro savjetniku predsjednika HGK: “Nameti su u Hrvatskoj sredstva za uhljebljivanje”

U jučerašnjoj emisiji Otvoreno gostovali su Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvoje Bujas, predsjednik Udruge Glas poduzetnika, Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata, Marica Šantek, vlasnica pilane u Glini, Marko Jurčić, savjetnik predsjednika HGK.

Poduzetnica Marica Šantek je rekla kako njena kuća nije za stanovanje. Dobila je žutu naljepnicu u Glini, ali srećom, kako kaže, sredili su si stan u pilani u kojoj zapošljavaju 15 ljudi.

“Unatoč solidnim plaćama nemamo koga zaposliti”, kazala je Šantek i dodala kako su to plaće od 5 tisuća petsto do 7 tisuća petsto kuna.

Agilni predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas rekao je kako zbog epidemije mnogi poduzetnici ne rade, a neke su gospodarske djelatnosti na rubu bankrota.

Rezultati moraju biti ispred cijele priče. Tako se radi povjerenje, Mi 30 godina sanjamo bolju Hrvatsku i nikako da se to dogodi. Zato je i nastao UGP jer poduzetnici ne žele stajati sa strane”, bio je jasan Bujas na početku emisije.

Nastavio je da obnova ima dva kraka. “Jedan je obnova objekata, a drugi je revitalizacija prostora, a to vrijedi i za dalmatinsku Zagoru i brojna druga područja. Imamo infrastrukturu, autocestu i željeznicu do Siska koje nisu završene. Ajmo to završiti”, rekao je Bujas.

Da bismo radili ekonomsku revitalizaciju treba dati ljudima benefite, a mi predlažemo: ukinuti porez na dohodak u toj županiji, ukinuti porez na dobit i druge namete. To će biti motiv zašto bi netko tamo pokrenuo tvrtku i zaposlio ljude. To bi i vratilo mlade ljude. Dosta je obećanja, želimo djela”, kazao je Hrvoje Bujas.

Na kraju emisije Bujas je planuo na Marka Jurčića, savjetnika predsjednika HGK

Predsjednika udruge Glas poduzetnika najviše je dirnula rečenica savjetnika HGK, Marka Jurčića. On je pri kraju emisije kazao da ukoliko se ukinu članarine HGK-u i HOK-u, Hrvatska će postati nekonkurentna.

Uslijedila je burna Bujasova reakcija:

Nameti su u Hrvatskoj svrha samima sebi. Oni su sredstva za uhljebljivanje. Ova kriza je prilika”, zaključio je Bujas.

Cijelu emisiju možete pogledati ovdje, a burnu reakciju Bujasa pogledajte na 43:30:

novo.hr

foto: scr.hrt