Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/sport / /VIDEO/ Dva susjedska međimurska kluba udružena u misiji pomoći malom Teu

/VIDEO/ Dva susjedska međimurska kluba udružena u misiji pomoći malom Teu

Na utakmicama u amaterskim ligama znaju se vidjeti svakakve scene, često neprimjerene sportskim terenima. Poseban naboj uvijek dolazi do izražaja kada se radi o susjedskim klubovima, odnosno derbi utakmicama. Jedno od većih nogometnih rivalstava u Međimurju, je ono između NK ‘Bratstvo’ Savska Ves i susjednog NK Strahoninec. Iako žestoki rivali, njihove prvenstvene utakmice u 2. ŽNL prolaze uglavnom u fair-playu.

Sada su ova dva kluba odlučila podići razinu iznad sportskih nadmetanja. Klubovi ove srijede na igralištu NK Strahoninec organiziraju humanitarnu utakmicu za malog Tea Škvorc, koji boluje od bolesti ‘staklenih kostiju.’ Prenosimo njihov poziv, a ispod njega prikazujemo film o hrabrom dječaku, kojeg su izradili članovi filmske skupine OŠ Strahoninec:

Ljuti i vječni rivali iz 2.B županijske nogometne lige, nogometni klubovi NK Bratstvo iz Savske Vesi i NK Strahoninec, odlučili su borbu za vrh tablice prepustiti puno važnijoj i plemenitijoj borbi, borbi za zdravlje i bolji život devetogodišnjeg Tea Škvorca iz Strahoninca koji boluje od rijetke bolesti osteogenesis imperfectae, bolesti staklenih kostiju.

Usprkos bolesti maleni i hrabri borac Teo aktivno se bavi plivanjem i osvaja zlatne državne medalje, a svojim zaraznim osmijehom srca onih koji ga upoznaju. Ovim putem NK Bratstvo iz Savske Vesi i NK Strahoninec pozivaju sve ljude dobre volje koji su spremni pomoći malom borcu Teu da nastavi ostvarivati svoje snove i zavidne sportske rezultate na humanitarnu sportsku utakmicu između navedenih klubova (35 minuta seniori-35 minuta veterani) u srijedu, 2. listopada u 17 sati, a koja će se održati na terenu NK Strahoninec.

Sav prihod od ulaznica i donacija, kao i prihod od prodaje jela i pića biti će doniran Teu i njegovim roditeljima, a sve kako bi Teo jednog dana ostvario svoj san i nastupio na Olimpijskim igrama. Jer, kad je Teo u pitanju ništa nije nemoguće!stoji u objavi NK Bratstvo i NK Strahoninec.

Teo ima bolest staklenih kostiju, koja mu trenutno ne dozvoljava da hoda. Unatoč tome, Teo je pun optimizma, nasmijan i vrlo popularan u školi.

Film “Svakom je Bog nešto dao” izradili su članovi filmske skupine Osnovne škole Strahoninec, a pokazat će vam kako je Teo hrabar i pozitivan dječak, iako je već osam operacija iza njega. I ne zaboravite, u srijedu u 17 sati na igralištu NK Strahoninec igraju se utakmice koje donose mnogo više od pobjede ili remija. Donose sredstva za daljnje liječenje dječaka, a još važnije, pokazat će Teu i roditeljima da u borbi s bolešću nisu sami.

Film “Svakom je Bog nešto dao”:

novo.hr

foto: scr.yt/FB