Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/Uncategorized / /VIDEO/ Naoružana banda napala zatvorski kombi i ubila čuvare, potjera u tijeku

/VIDEO/ Naoružana banda napala zatvorski kombi i ubila čuvare, potjera u tijeku

Najmanje dvojica zatvorskih čuvara su ubijena, a trojica teško ranjena u utorak kada su do zuba naoružani muškarci iz zasjede napali zatvorski kombi kako bi oslobodili zatvorenika, priopćila je policija i potvrdila da je u tijeku lov na počinitelje napada i zatvorenike.

Orkestrirani napad, koji dolazi usred rastućeg nasilja povezanog s drogom diljem Europe, dogodio se na naplatnoj kućici u Incarvilleu, na sjeveru Francuske. Neimenovani zatvorenik i napadači su pobjegli, potvrdila je policija.

Ministar unutarnjih poslova Gérald Darmanin je rekao da je pokrenuta opsežna potraga za bjeguncem i počiniteljima napada

“Koristimo sva sredstava kako bi pronašli kriminalce. Prema mojem naputku mobilizirano je nekoliko stotina policajaca i pripadnika žandarmerije”, rekao je ministar.

Ministar pravosuđa Éric Dupond-Moretti je rekao da su dvojica ranjenih u jako teškom stanju.

“Sve ćemo učiniti da pronađemo počinitelje ovog podlog zločina. To su ljudi kojima život ništa ne znači. Bit će uhićeni, bit će im suđeno i biti će kažnjeni za počinjeni zločin”, rekao je Dupond-Moretti.

Slike na društvenim mrežama prikazuje najmanje dvojicu zamaskiranih napadača koji kruže u blizini SUV vozila koji je u plamenu. Čini se da se to vozilo zabilo u prednji dio zatvorskog kombija.

Zločini povezani s drogom su naglo porasli diljem Europe koja je preplavljena kokainom, a epicentar trgovine drogom i nasilja bandi je Marseille.

Lokalni mediji su identificirali jednog bjegunca kao 30-godišnjeg Mohameda A.

Policijski izvor otkriva da je osumnjičen za naručeno ubojstvo u Marseilleu i da je povezan s moćnom gradskom bandom.

P.T./Hina

foto: scr.YT