Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti / /VIDEO/ Objavljena snimka kako općinski pročelnik Baške Vode drijema na poslu

/VIDEO/ Objavljena snimka kako općinski pročelnik Baške Vode drijema na poslu

Prije nekoliko dana je na Facebook stranici Dnevna doza Baške Vode objavljena snimka nekadašnjeg općinskog pročelnika Tonćija Topića na kojoj se vidi da spava na stolici u svom uredu.

Snimka je nastala prije nešto više od dvije godine, javlja morski.hr.

Topić je Indexu potvrdio da se on nalazi na snimci, ali kaže da nije sve onako kako se čini na prvu.

Ja i danas imam apneju, spavam s maskom. U tom momentu nisam ni znao što imam. Od kad su otkrili da imam apneju, spavam s maskom. Ne mogu spavati bez maske, odnosno respiratora. Nije to baš za*ebanciju, kao ‘on spava na poslu’. To je nešto potpuno drugo – rekao je Topić.

Topić je sedam godina bio pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom i komunalno-prometne poslove u Općini Baška Voda. Smijenjen je 2018. godine, a smjenu je potpisao njegov šef, Josko Roščić.

Nakon smjene Topić je ostao raditi u Općini, ovaj put na mjestu savjetnika.

Sada ću biti preraspoređen na radno mjesto savjetnika, i to uz istu plaću i manja zaduženja, tako da doista nemam reći ništa negativno vezano za svoju smjenu i Roščićev potez – kazao je tada Topić za lokalnu Makarsku kroniku.

Danas tvrdi da je povod za smjenu bilo njegovo neslaganje s načinom na koji Josko Roščić, HDZ-ovac i vječni načelnik Baške Vode, upravlja općinom.

– Načelnik me smijenio i dao mi mjesto savjetnika, ali ja sam iša ća. Da sam otkaz jer se nisam slagao s politikom i otišao sam sam zarađivati svoj kruh – rekao je Tonći Topić.

“Vjerojatno mi se načelnik sveti, ali ne znam zašto”

Trenutak objave snimke nije povezan s kampanjom za lokalne izbore, tvrdi.

Mislim da je ovo na osobnoj razini. Ja tu nisam nikakav politički element, niti sam ikad bio. Nisam u nikakvoj stranci. U općini sam se zaposlio jer im je trebao stručnjak. Ali i tu sam se pokajao. Ako se vi ne bavite politikom, politika se bavi vama – kaže.

Video je 2018. godine snimio jedan od njegovih bivših kolega, smatra bivši pročelnik. Pretpostavlja da je u javnost pušten iz osvete.

– Roščić je na mene bijesan jer sam ja dao ostavku, a nije me on potirao. On vlada već 20 i nešto godina. Nismo imali iste poglede i njemu to nije odgovaralo. Ja mu nisam napravio ništa loše, ne znam zašto sad ovo. Vjerojatno se on sveti, ali ja ne znam zašto – rekao je Topić za Index.

novo.hr

foto: FB/wikipedia