Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/turizam / /VIDEO/ Prolazom kroz uski Korintski kanal hrvatski kapetan oduševio svijet!

/VIDEO/ Prolazom kroz uski Korintski kanal hrvatski kapetan oduševio svijet!

Kruzerom dugačkim 195,82 metra i širine 22,5 metara kapetan Glavić je kroz kanal prošao bez većih problema.

Kruzer Braemar u vlasništvu tvrtke Fred. Olsen Cruise Lines, a čiji je kapetan Dubrovčanin Jozo Glavić, oborio je dosadašnji rekord postavši najdužim brodom koji je prošao Korintskim kanalom.

Braemar, koji je širok 22,5 metara, jedva se probio kroz kanal koji mjeri maksimalno 25 metara širine na površini vode, piše CNN. Inače, kapetan Braemara Jozo Glavić se Fred Olsenu priključio 2013. godine.

Korintski kanal u Grčkoj dug 6,3 km spaja Korintski zaljev sa Saronskim zaljevom u Egejskom moru. Prolazi kroz uski Korintski prolaz i razdvaja poluotok Peloponez od ostatka grčkog kopna.

Iz kruzerske kompanije Fred Olsen kažu kako je Braemar, dugačak 195,82 metra, postao najduži brod koji je ikad prošao kanalom.

“Braemar je danas ušao u povijest kao najduži brod koji je ikada krstario Korintskim kanalom. Našim gostima omogućujemo putovanja koja nikad neće zaboraviti. Vjetujemo da će tako biti i sa putnicima koji su bili na palubi Braemara dok je prolazio kroz Kornitski kanal”, priopćili su iz kompanije Fred Olsen.

novo.hr

foto: scr.yt