Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti/turizam / /VIDEO/ Rat taksista na splitskom aerodromu; tučnjave, prijetnje silovanjem..

/VIDEO/ Rat taksista na splitskom aerodromu; tučnjave, prijetnje silovanjem..

Grupa taksista odlučila je braniti teren svim sredstvima. Razbijaju se glave, prijeti silovanjem

Na splitskom aerodromu već neko vrijeme traje bespoštedni rat za stranke. Grupa kaštelanskih taksista organizirala se i brani pristup svima koji dolaze sa strane. Ako treba i batinama.

‘Situacija je neizdrživa, napadaju nas i tuku’, priča za Dalmatinski portal jedan od onih koji pokušava raditi na aerodromu. U prilog svojih tvrdnji predao je snimke jednog od vođa kaštelanskih taksista. 

Sad ćemo uvesti dežurstvo. Gazde će od sutra dolaziti na aerodrom. Ne možemo nas tri tuči 20 ljudi. Ne može se tu zarađivati 500 eura dnevno i ‘ladit’ jaja. Moramo tuči ljude i gotovo. Od sutra uvodimo dežurstvo, nema više landranja okolo. Imamo tu veliki problem. Moramo očistiti ono na busu i ovo ispod, nema više zajebancije.’

Poseban je, tvrdi, problem što ako netko eventualno i prijavi napad policiji, bude sačekan po izlasku iz postaje i natjeran da promjeni iskaz. 

‘Ima teške tjelesne ozljede, razbijena mu je arkada. Treba ga dočekat isprid postaje i reć ako bude išta prijavljiva da ga je itko udria, da ćemo silovat njega, ženu i dicu.’

Sugovornik Dalmatinskog portala tvrdi da postoji i ‘duboko grlo’ u policiji, odnosno, da kaštelanski taksisti dobivaju iskaze taksista koji prijavljuju napade. 

Vođa taksista s aerodroma završio je nedavno u pritvoru nakon sukoba u kojem je pošprican suzavcem. Još se tamo nalazi, a u posljednje vrijeme više nema informacija o sukobima koji se događaju na splitskom aerodromu. 

novo.hr

foto: scr.ytDalm.portal