Poslovne vijesti

Home / Poslovne vijesti/turizam / U Vrbniku otvoren prvi hrvatski vinotel

U Vrbniku otvoren prvi hrvatski vinotel

Prvi vinski hotel u Hrvatskoj – Hotel vinotel “Gospoja” – u koji su vinarske obitelji Toljanić i Brusić uložile oko 36 milijuna kuna, u četvrtak je svečano otvoren u Vrbniku na otoku Krku.

Kako navode iz Hotela vinotela “Gospoja”, to  je obiteljski butik, izgrađen je tijekom prošle i ove godine. Projekt je financirala Poljoprivredna zadruga “Gospoja” vlastitim sredstvima, a u većem dijelu investiciju su pratile Hrvatska banka za obnovu i razvoj i Zagrebačka banka.

Prvi hrvatski hotel s temom vina smješten je u Vrbniku, iznad mora. Ta se investicija nastavlja na obiteljsku tradiciju proizvodnje vrbničke žlahtine, kao jedinstvena turistička ponuda.

Moderni dizajn s kućama koje simboliziraju hrvatske vinske regije

Vinotel je modernog dizajna, ali po uzoru na stare vrbničke gradske jezgre, s pet spojenih kuća u niz, koje simboliziraju pet hrvatskih vinskih regija.

Hotel ima 58 ležajeva u 22 smještajne jedinice, od kojih su dva apartmana i pet obiteljskih soba, a uređene su na temu hrvatskih sorta grožđa, po kojima su i nazvane. Visoko prizemlje je u modrini crnih sorti, prvi kat je u zelenoj bijelih sorti, a na vrhu hotela je vrbnička žlahtina, odnosno smještajne jedinice  koje nose imena dijelova vrbničkog polja. Osim smještajnih kapaciteta, gostima su na raspolaganju restoran i konoba „Gospoja“ za 220 osoba te SPA zona.

(novo.hr/H)

foto: gospoja.hr