Ostale vijesti

Home / Ostale vijesti / Vrdoljak: “Do kraja mandata ni lijevo, ni desno, nego naprijed!”

Vrdoljak: “Do kraja mandata ni lijevo, ni desno, nego naprijed!”

U malo više od godinu dana sudjelovanja u Vladi HNS je u svoja dva resora učinio vrlo važne pomake koji su se čekali desetljećima, ustvrdio je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak uoči sjednice Središnjeg odbora.

Istaknuo je reformu obrazovanja te rješavanje pitanja zaštićenih najmoprimaca. Dodao je kako HNS ima jasan plan što će raditi do kraja mandata i jasan smjer koji glasi “ni lijevo, ni desno, nego naprijed!”. Pritom je odbacio usporedbe s populistima koji slično govore, “ali vuku nazad govoreći o smanjivanju ljudskih prava”.

Upitan za prelaske HNS-ovaca u druge zastupničke klubove u Saboru, Vrdoljak je rekao da nema ništa protiv kada netko mijenja klub, ali ima kada se to svede na osobne motive. “Problem je ako se to svede na osobne motive, a to je onda politička korupcija i to najstrože osuđujem i očekujemo od nadležnih tijela da to istraže i najstrože sankcioniraju”, poručio je Vrdoljak.

Na pitanje o odnosima u Vladi i broju zastupnika u Saboru, ustvrdio je da se treba usmjeriti na rezultat. “A rezultati koje isporučuju ministri HNS-a su među najboljima u Vladi”, kazao je čelnik HNS-a.

Za kaznenu prijavu protiv organizatora referendumskih inicijativa Vrdoljak je kazao da se željela poslati politička poruka protiv smanjivanja prava pojedinim građanima na način da se krivotvore potpisi.

Glede sudbine brodogradilišta Uljanik rekao je da treba izračunati što je jeftinije za građane i bolje za opstanak brodogradnje na toj lokaciji: kontrolirani stečaj ili početak restrukturiranja. “Vrlo vjerojatno je HBOR trebao pratiti kako su se trošila izdana jamstva”, odgovorio je na pitanje o nenamjenskom trošenju novca.

novo.hr

foto: scr.arhiva

Tagovi: ,